010 - 204 01 00

Van der Linde Interieur - uw eigen stijl in wonen en slapen

Logo_vd_Linde.jpg Onze geschiedenis

In 2008 vierde Van der Linde Interieur in Bleiswijk haar 100-jarig bestaan. En daar zijn wij trots op! Hieronder in het kort hoe het allemaal begon.

1908
Jan van der Linde, oudste zoon van Pieter van der Linde uit Moerkapelle, start een winkel in fournituren aan de Dorpstraat 83 te Bleiswijk. In de begin jaren Van_der_Linde_familie_in_bleiswijk.pngverkopen Jan en zijn vrouw Jannigje voornamelijk grutterswaren. Ze overleven de crisisjaren door uitbreiding van het assortiment met ondergoed, stoffen, (werk)kleding, ledikanten en kinderwagens.

1939
Zoon Jan van der Linde stapt bij zijn vader Jan in het bedrijf en zet de winkel voort. Jan trouwt later met Jo Noordam en krijgen vier kinderen.

Jaren ’60
Alle vier de kinderen van Jan en Jo gaan meewerken in de zaak – Rien, Dick, Marja en Jan.

1979
Door aanhoudende groei is het bouwen van een ruime interieurwinkel noodzakelijk. Aan de Dorpstraat 6 in Bleiswijk wordt een ruim pand gebouwd waar o.a. bedden, bedtextiel, gordijnen en tapijt worden verkocht.

Jaren ’80:
Aan de Dorpstraat 83 gaat de textielzaak door en breidt de afdeling ondergoed zich uit met lingerie en nachtkleding. Vader Jan van der Linde was tot op hoge leeftijd in de winkels te vinden. Daarbij waren zijn kinderen hard op weg om het bedrijf uit te bouwen tot wat het nu is.

Jaren ’90:
Zonen Dick en Jan bouwen de interieurzaak aan Dorpsstraat 6 verder uit met o.a. projectstofferingen en een slaapstudio. Zoon Rien, interieurarchitect, richt zich volledig op totaalinrichtingen en advieswerk en start zijn eigen design winkel aan de Dorpsstraat 83, achter de lingeriewinkel. Er wordt een apart magazijn betrokken aan de Karel Doormanlaan in Bleiswijk.

1994
Dochter Marja opent een tweede filiaal van de textielzaak in Rotterdam-Hillegersberg. Inmiddels heeft Marja met dochter Rafke drie lingeriewinkels (Bleiswijk, Berkel en Rodenrijs en Rotterdam) onder de naam Van der Linde Lingerie.

2001
De aankoop van een groot pand op industrieterrein De Hoefslag in Bleiswijk maakt de samenvoeging van de drie bestaande locaties mogelijk. Aan de Jan van der Heijdenstraat 48 ontstaat een prachtige interieur speciaalzaak waarin alle disciplines samensmelten tot een moderne eigentijdse woonwinkel.

2008
Mira van der Linde (dochter van Rien) en medewerker Gerard van Dam worden de nieuwe eigenaren en nemen het roer over. In dit jaar vieren zij gelijk het 100-jarig bestaan van Van der Linde in Bleiswijk.

Tegenwoordig is Van der Linde Interieur, als totaalleverancier op het gebied van woninginrichting en interieurarchitectuur, nog steeds een familiebedrijf! Zowel kinderen als kleinkinderen maken zich sterk voor de zaak samen met alle waardevolle en vakkundige medewerkers. Zij houden de familiewaarden, waarbij de klant koning is, hoog.

Van der Linde Interieur BV   |   Copyright © 2007-2017   |   Privacy policy   |   Realisatie: Cosly.com